Stoere uitjes, ik daag je uit!

Fris en fruitig

Heb je dat ook? Dat het op de eerste dagen van een nieuw jaar voelt of alles opgeruimd is, schoon is en nieuw? Zo’n heerlijk gevoel van een lucht met nieuwe dagen waarin je nieuwe plannen kunt maken.klaar voor de winter maxyxgenieten Net voor de kerstdagen hebben wij hout laten bezorgen om het van de winter heerlijk warm te hebben. zoals je ziet is het netjes opgestapeld. Klaar voor lange winteravonden. fire- in de kachel maxyxgenieten

Op deze avonden verzin ik nieuwe acties en pluis ik internet af om leuke uitjes te vinden  voor onze gasten. De meeste mensen denken dat uitjes alleen maar leuk zijn in de zomer maar echt…. het is ook super leuk om in de winter en of het voorjaar de uitdagingen aan te gaan.

WIE DURFT?

Winter uitjes

Zo zijn er vanaf vandaag t/m zondag 6 januari 2019 de warme winterdagen bij Museum BroekerVeiling. Tijdens de Warme Winterdagen zijn er veel activiteiten voor jong en oud waarin gezelligheid en lekker eten centraal staan. Zo kan je broodjes bakken boven het kampvuur terwijl je luistert naar verhalen over vroeger. Tijdens de warme winterdagen waan je je helemaal in oude tijden. Je wordt omringd door mensen in klederdracht. De smid heeft zijn vuur opgestookt en de visrokerij is druk in bedrijf; het museum leeft! Tijdens je bezoek kun je varen, een groenteveiling bijwonen en de spannende tocht volgen van de tuinbouwproducten van het land tot aan de klant.

Of wat denk je van het volgende uitje! Vanaf vandaag tot 11 januari staat Den Helder in het teken van lichtkunst.

Indrukwekkende lichtobjecten en speciaal voor Den Helder gemaakte lichtkunst zetten de binnenstad en de Oude Rijkswerf Willemsoord in de schijnwerpers . Laat je verwonderen en inspireren en volg de lichtroute dagelijks tussen 17.00 en 22.00 uur,

Boek onze B&B en geniet van de bijzonder uitjes in onze omgeving.

Voorjaar uitjes

Maar ook verderop in het jaar, meer naar het voorjaar toe, zijn er geweldige dingen te doen. Ik daag je uit om een dagje te gaan wadlopen. Ik maak na afloop van dit evenement voor mijn gasten een oerhollandse maaltijd.

Stap op de fiets
Hoge toppen, diepe dalen en ga een dagje uitwaaien in de duinen, op de pedalen over dijken en met de wind mee door de polder. Er zijn hier zoveel fietspaden dat je eigenlijk nooit op de weg zult fietsen. Ervaar hoe vriendelijk en veilig Noord Holland fietst. Fiets vanaf de B&B naar Schagerbrug en neem er een heerlijke lunch voor dat je aan de fietsroute begint.

Start bijvoorbeeld:
Sint Maartenszee knooppunt 37 hoek Zeeweg/Westerduinweg (42 kilometer + 20 km heen en terug naar de B&B)

Knooppunten:
St Maartenszee 37 – 33 – 39 – 22 -73 – 21 – 20 – 46 – 47 – 48 – 45 – 44 – 41 – 32 – 43 – 42 – 38 – St Maartenszee 37

De paden op

Het wandelnetwerk biedt mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland. De verschillende wandelingen lopen door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. Vanaf de Helderse Vallei zijn er verschillende routes van het wandelnetwerk te starten:

De groene Mariëndalroute (2,15 km) is een korte verkenning van deze beboste vallei.
De blauwe Donkere Duinenroute (6,1 km) loopt over de 17e-eeuwse Zanddijk en de zeereep en door het Donkere Duinenbos.
De rode Grafelijkheidsduinenroute (8,72 km) loopt langs de zeereep naar Fort Kijkduin in Huisduinen. Terug via de oostrand van de Grafelijkheidsduinen en het Donkere Duinenbos.
De oranje Koegrasroute (9,4 km) loopt door de bollenvelden van polder Koegras naar strandslag De Zandloper in Julianadorp aan Zee. Terug door de Noordduinen.
De gele Nolletjesroute (11,4 km) brengt u bij de Liniedijk en de groene ravelijn van Fort Dirksz. Admiraal van de Stelling van Den Helder. Verder nog naar de golvende kwelderduintjes of ‘nollen’ bij station Den Helder-Zuid.
De zwarte Helderse Valleiroute (2,63 km) verkent de zuidrand van het duingebied en het aangrenzende natuurgebied Mariëndal.

 Wildpluk wandeling over Wieringen

Deze wandeltocht brengt je vanaf het startpunt in het centrum van Hippolytushoef langs de waddenkust door het zachtglooiende landschap van het voormalige eiland Wieringen. Kijk naar de trekvogels bij het het Normerven, ga terug in de tijd van de Vikingen bij Westerklief en pluk ingrediënten voor een salade of een heerlijke meidoorncrumble. Voor aanvullende ingrediënten kunt u terecht bij de Biologische Boerderijwinkel de Hippolytushoeve . Deze wandelingen worden gehouden in maart/mei en juli/oktober.

Zie ik je binnenkort?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.