Over ons

 

Uitwaaienaanzeevakantie maxyxgenieten

Max en Yvonne Valkenier

Wie zijn wij en wat drijft ons

Wij zijn al meer dan 35 jaar de beste maatjes en delen lief en leed.

Al veel van onze wensen hebben we verwezenlijkt in de afgelopen jaren, maar voor 1 wens was nog geen gelegenheid geweest. We wilden graag een eigen B&B of vakantieappartement.

Wat drijft ons

Wij houden van mens en dier en proberen dan ook veel mensen te ontmoeten om ze beter te leren kennen. Tenminste als de ander dat ook graag wil.
Op onze eigen vakanties hebben we al heel veel mensen ontmoet en van gedachte gewisseld over de ideale vakantie.
De meeste mensen willen op vakantie comfort, en dan bedoelen wij niet de luxe van een bubbelbad of sauna, maar comfort in de zin van lekker slapen in een goed bed, comfortabel kunnen zitten en bij voldoende licht een boek kunnen lezen.

Vaak is dit comfort ver te zoeken, en ondanks dat je dan best wel een fijne vakantie hebt gehad zijn er na afloop toch een paar “maren”!

Wij willen graag iets bieden waar onze gasten van zullen zeggen ” de vakanties worden steeds leuker”.

Zelf hebben we al menig huisje gehuurd. Meestal was de auto afgeladen met handdoeken, theedoeken en lakens. Ook onze eigen kussens gingen mee op vakantie. Dit allemaal om toch nog enig comfort te ondervinden in het aangeboden bed.

Bij aankomst, meestal na een lange reis, spring je uit de auto en begint gelijk het harde werken. Bedden opmaken en het op orde brengen van het appartement of huis.
Meestal val je dan uitgeput in een niet al te gemakkelijke stoel. Maar  dan kan de vakantie wel beginnen. Je moet nog wel eerst de boodschappen uit de auto halen voordat je kunt gaan relaxen.

Wij denken dat het veel fijner kan

Aankomen met alleen je kleding en misschien een paar boodschapjes voor de eerste dagen, maar dat is het dan ook wel.

Het appartement wat je geboekt hebt  is al helemaal in orde. De bedden zijn opgemaakt en het bad- en keukenlinnen ligt al op zijn plaats. Als je het slim hebt aangepakt zijn ook de boodschappen al op de plaats van bestemming. Je hoeft alleen koffie te zetten of een biertje open te trekken en de vakantie kan beginnen.

Dit bieden wij aan in het appartement op de eerste etage van onze stolp ’t Valkenessie.

Wat moet jij doen……Genieten! MaxYx genieten.
Samen genieten

 

Wie zijn wij

Max:
Geboren en getogen in Den Helder. Een echte Jutter dus. Bijna 63 jaar jong en dol op mensen, dieren, muziek en geschiedenis. Speelt al 37 jaar in de Sea Side Jazz Band, een bekend dixielandorkest in Den Helder en omstreken. Hij is de drummer(soms bespeelt hij het wasbord) van het orkest. In zijn schaarse vrije uurtjes neemt hij af en toe plaats achter de vleugel.
Hij is geïnteresseerd in alles wat met geschiedenis te maken heeft, met in het bijzonder de 1ste en 2de wereldoorlog en verzamelt alles wat daarmee te maken heeft. Ben je ook geïnteresseerd, en raak je met hem aan de praat, neem er dan gerust een drankje bij en neem plaats op een van de zitjes in onze tuin, want dan zijn jullie nog niet uitgepraat.

Daarnaast wandelt hij lange stukken met onze hond DeeJay en hij houdt zelf ook van vakantie.

Yvonne:
Geboren en bijna getogen in Den Helder. Bijna 61jaar jong. Houdt van mensen, dieren, schilderen, photoshop , wandelen, haken, natuur en rust.

Als er tijd voor is wordt er geschilderd, ooit begonnen met lessen in aquarelleren, maar tegenwoordig vooral acryl. Het schilderen op oude schuttingdelen is een nieuwe rage. Eigenlijk is het een crea Bea.

Fietsen in de omgeving brengt de nodige rust. Daarom gaat de fiets ook mee op vakantie, want wat als noodzakelijk is geboren is overgeslagen naar een bijzonder heerlijk tijdverdrijf. Wandelt in de natuur, het liefst niet al te veel publiek, met de hond en genieten van wat de natuur te bieden heeft. De geuren, de kleuren, de wind, de zon en zelfs de regen is heerlijk.
Ben je ook creatief? Mogelijk kunnen we samen een doek opzetten. Vraag er gerust om dan plannen we het!

 

Samen gaan we ook vaak uitwaaien aan zee. Genieten van de natuur, de rust die uitgaat van de golven, de wind en de zoute smaak op je lippen na een heerlijke strandwandeling in een novemberstorm.

 

Wij vinden het leven 1 groot feest, en we hangen graag zelf de slingers op.

 

Wij werken samen met Essy van Pelt Fotograaf.

www.essy.nl