Het strand van Julianadorp

Voor mij zo gewoon!

Maar is het wel zo gewoon?

Het strand van Julianadorp is een van de schoonste stranden van Nederland. Maar ik woon al mijn leven in Julianadorp of in Julianadorp aan zee. Dus ga ik al vanaf klein kind naar het strand. En is het de gewoonste zaak van de wereld. Je springt op je fiets en gaat naar het strand. Het is zo dichtbij dat je er niet eens veel moeite voor hoeft te doen. En vaak zijn de dingen die onder je neus liggen zo vanzelfsprekend dat je de schoonheid er niet meer van ziet.

Ed 14 maxyxgenieten
Zonsondergang bij Julianadorp aan Zee

Waardering groeit met de jaren

Als klein kind ging ik met vriendinnen naar het strand. In die tijd was het nog niet zo druk met vakantiegangers. Ik weet nog wel dat ik een vriendinnetje had die haar ouders in de zomer naar het “achterhuis” verhuisde omdat het gewone woonhuis werd verhuurd aan een Duitse familie.

Bij ons thuis was dat niet zo gewoon dus ik vond het daar dan ook erg bijzonder. Maar het was er reuze gezellig met die vakantiegangers in hun huis. Als er een gast jarig was werd er getrakteerd op taart. En de Duitse vakantiegangers keken niet op een taartje meer of minder. De schotel met taartjes bleef gewoon een paar uur op tafel staan. En als je wilde nam je gewoon nog een gebakje.

Wij speelden met elkaar op het strand van Julianadorp en zwommen in de zee. Je wist dat je niet ver de zee in moest. Dat was er met de paplepel ingebracht. De zee is gevaarlijk als je er te diep in ging. Dus dat deden we ook niet. In die tijd was er nog geen strandwacht. Maar we hadden de grootste lol op het strand.

Naarmate ik ouder werd ging ik er steeds meer de schoonheid van inzien. De schoonheid van het strand van Julianadorp. Want ja in onze omgeving zijn vele mogelijkheden om het strand op te gaan. Je kunt kiezen waar je het liefste wilt verblijven. Waar ik als kind steeds de opgang koos van de opgang het dichts bij huis, werd ik op latere leeftijd selectiever in mijn keuze.

Wat is er zo mooi

Ed 15 maxyxgenieten
Luchtspel

Zeg nou zelf, als je deze lucht ziet spiegelen in het opervlakte van de zee, als je de kleuren ziet veranderen aan de horizon en in het water, dan moet je toch een blij gevoel krijgen. En met het groeien van de jaren is mijn waardering ook gegroeid. En kan ik nu wel spreken van echte liefde. Echte liefde met het strand van Julianadorp. De duinen, het wuivende helm op de toppen van de duinen. Het glooien van de duinen, het prachtig gevormde zand door de wind langs de voeten van de duinen. De waterlijn, de golven, de wind, de schelpen en vergeet vooral niet het zout dat je proeft aan je lippen na een heerlijke strandwandeling. Niet alleen in de zomer heeft het strand van Julianadorp zijn charme. In alle jaargetijden is het strand heerlijk om te zijn.

Wat doet een mens er zoal

Ja wat doe je op het strand van Julianadorp. Eigenlijk kan je het niet bedenken wat je er niet kunt doen. Ikzelf hou enorm van uitwaaien. Uitwaaien in de periode dat de wind het stevigst is. Maar je kunt natuurlijk in elk jaargetijde uitwaaien op het strand van Julianadorp alleen zal het op bepaalde momenten drukker zijn. Maar ook dat is voor sommige  van onze gasten zeer aantrekkelijk. Lekker zonnebaden, en zwemmen in de zomer, een spelletje tennissen of volleyballen. Kuilen graven en zandkastelen bouwen. Je in laten graven in het strand. Het schone witte zand bedekken je voet, je benen, je dijen en uiteindelijk zit je tot je buik aan toe in het strand. Maar nooit zal het zo druk zijn als op de grote stranden langs de kust van Nederland. B&B aan zee maxyxgenieten

De rust van het strand van Julianadorp

Hier op het strand heb je nog plek, plek om je alleen op de wereld te voelen, om samen met vrienden uit te waaien of heerlijk in je eentje de hond uit te laten. Toch zal je op een bloedhete dag in de zomer best nog wel een plekje vinden en hoef je niet handdoek aan handdoek liggen.  Kan je in het voorjaar een heerlijk rit te paard maken of op een zwoele avond met je tenen langs de waterkant lopen en dromen over je toekomst. Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn, maar het kan echt allemaal aan het strand van Julianadorp.

Heb je nu ook zin gekregen in het strand? Boek dan eens een paar dagen in ons mooie vakantieappartement of B&B. Snuif de zilte lucht ook een op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.