Gezellige dagen en Stress

Je weet je vast nog wel te herinneren hoe dat vroeger bij jou thuis ging met de kerstdagen. Mijn vader moest werken en mijn moeder maakte in de weken voorafgaand aan de kerstdagen het huis gezellig. En dan bedoel ik niet zoals dat nu gaat maar gewoon een kerstboom in de kamer met gekleurde versiering en lichtjes, een kerstster voor het raam en in de opening naar de keuken hingen 2 opengevouwen kerstklokken. Van Papier. Een rode en een witte.  De vlammetjes van de kolenkachel, en later de gaskachel, likte aan de glazen ruitjes van het kacheldeurtje. En buiten was het koud. fire- in de kachel maxyxgenieten

Mijn moeder stoofde peertjes en mijn vader deed een rollade in de oven. We aten er aardappeltjes en spruitjes bij. En als dessert had mijn moeder bitterkoekjes pudding gekookt.

Meestal keken we naar het schaatsen op de TV en op tweede kerstdag gingen we met het gezin wandelen langs het strand. En aten we de restjes van de eerste kerstdag of we aten gewoon zuurkool.

Vandaag deed ik de boodschappen voor de aankomende gezellige dagen. Wij zijn gezellig met onze familie bij elkaar. Omdat er nog gewerkt moet worden door enkele familieleden, hebben we afgesproken dat we met elkaar de hapjes voor de door ons omgedoopte ” kerstbrunch ” zullen maken. Zo hoeft niemand echt Stress te hebben want voor deze hapjes hoef je niet uren in de rij bij de slager en /of bakker. Voor de echte hongerlappen maakt mijn zus nog een pannetje nasi. Maar kennelijk is in de rest van Nederland een soort van paniek uitgebroken en zie ik mensen hamsteren alsof er volgende week geen kruimel brood meer te koop is.

Boek eens een stressloos kerstweekeind in Julianadorp aan zee en maak op beide kerstdagen een heerlijke wandeling over ons prachtige strand. Desnoods maak ik voor de tweede kerstdag nog lekker zuurkool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.