De zee, de lucht en de zeelucht

de zee, lucht en zeelucht MaxYxgenieten

De Zee, de lucht en de zeelucht

De zee in onlosmakelijk verbonden met de lucht. Tenminste dat is mijn beleving. Omdat er aan de kust ook altijd wel wat wind staat is het aan de kust heel vaak minder bewolkt dan in de rest van Nederland. De willen worden min of meer weggeblazen naar de binnenlanden. Natuurlijk zijn hier wel wolken, maar meestal verdwijnen die in noord-oostelijke richting. Dit geeft boven de zee prachtige vergezichten.  Die elke minuut weer anders zijn. Ik kan er elke dag nog van genieten.

De zee en de lucht is ook verbonden met de zeelucht, wij als bewoners bij de zee hebben dat niet altijd meer in de gaten. Maar onze gasten praten er over. Zij ruiken de zee, of de zeelucht. Ze proeven de zee aan hun lippen en voelen de zee aan hun haar. Niet voor niets zijn er tal van producten ontwikkeld om na te bootsen dat je aan zee bent geweest. Niet iedereen heeft het geluk om naast de zee geboren te zijn. Zo ken ik verschillende haarproducten, of badzout, luchtverfrissers, scrub-producten en nog veel meer producten om je het idee te geen dat je aan zee bent.

 

Zintuigen en de zee zintuigen en de zee MaxYxgenieten

Ruiken, proeven, zien, horen en voelen. Iedereen heeft er wel beeld bij hoe de zee zal proeven. We weten immers dat deze zout is. Dan zal de zee ook wel zoutig ruiken? Om de zee te zien moeten de meesten van ons best wel een stukje reizen, dus kennen de meeste mensen de zee van filmbeelden of van plaatjes. Zij weten eigenlijk niet hoe het is om de zee in het echt te beleven. Want ja de zee is een beleving. Een beleving waar je alle zintuigen bij gebruikt om je zielgelukkig te gaan voelen. Ook al zijn er mensen die beweren dat ze van de bossen houden, worden de meeste mensen gelukkig aan zee.

En ik kan daar over meepraten. Ik woon er mijn hele leven al naast. Dan zou je denken dat zoiets als gewoon ervaren wordt, maar niets is minder waar. Het water wan de zee inspireert altijd en iedereen. Of je nu happy bent of intens verdrietig, de zee geeft je vreugde, innerlijke rust, bezinning, kracht en het doet wat met ons mensen. ontspanning aan zee MaxYxgenieten

Gevoel is een ongrijpbaar iets en voor iedereen verschillend, Wat bij de een een koude rilling veroorzaakt geeft bij een ander het gevoel van een warme deken. Het ligt natuurlijk ook in wat voor een stemming je bent. Maar op de een of de andere manier geeft de zee ieder mens wel een bepaald gevoel.

 

Als je dat nog nooit hebt ervaren raad ik je aan om deze ervaring eens op te gaan zoeken. Ga naar zee.

 

 

 

de weg er naar toe MaxYxgenieten

Obstakels

Er is altijd wel iets te bedenken waarom je geen tijd hebt om te genieten van de natuur. En in dit geval van de zee. Maar nu men beweerd dat het bewezen is dat de zeelucht gezond is, kan je geen excuus meer hebben. Als wisten wij natuurlijk al lang dat de zee gezond is. Vroeger werden mensen met luchtwegproblemen naar de zee gestuurd. Of wat te denken van huidproblemen. Maar bovenal is de zee goed voor je ziel. Het DOET echt wat met je lichaam en geest. Vele schrijven er over. En ik zou er een boek over kunnen schrijven. Ik zie echt geen obstakels meer om geen tijd vrij te maken om de zee met regelmaat van de klok in te passen in je leven.

 

 

geniet samen MaxYxgenieten

 

Trek de stoute schoenen uit

Ervaar het zelf, kom wandelen langs de waterlijn, of fietsen door de duinen en snuif de zilte zeelucht naar binnen. Stel niet meer uit tot morgen. Want de zee is het hele jaar geweldig. ruisende golven MaxYxgenietenRuig en onstuimig MaxYxgenieten

Verzin een hobby die je niet kunt doen aan zee, paardrijden, wandelen, yoga, schilderen, beach volleybal, fietsen, zwemmen, varen, vliegeren, zeilen, surfen, en zandkastelen bouwen! Maar bovenal genieten. Genieten met een grote G. Dat is goed voor je ziel. De wetenschappers kunnen er over schrijven wat ze willen, en het is prachtig dat zij ook gaan bewijzen dat de zee, de lucht en de zeelucht een helende werking hebben, wij weten het al ons hele leven. En ik kan je zeggen HET WERKT!

 

Zien wij je ook dit jaar?

zien we je in 2019 MaxYxgenieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.