De leukste restaurantjes in Julianadorp (e.o.)

Keuze genoeg!

Desert Stoom Maxyxgenieten

Al vanaf mijn jeugd woon ik in Julianadorp. Toen het nog een dorpje was!

Het heeft altijd al wel een aantal goede restaurantjes gehad, die in de loop der jaren veranderde van eigenaar. Ik heb ze zien komen en gaan. Toch zijn er een paar die er voor mij uitspringen. De sfeer is er bijzonder, het eten is er verrukkelijk en de bediening perfect. Dat zijn de plekken waar wij zelf dan ook het meest naar toe gaan.

Effe in het dorp

Voor een heerlijke maaltijd, goed verzorgd in een leuke omgeving met vriendelijk personeel gaan wij graag naar “Effe” in het dorp. Even gastvrij genieten van een culinaire belevenis. Kijk eens op de menukaart voor een overheerlijk gerecht en een lekker drankje. En niet alleen in de zomer, want ook in de winter is het er super gezellig. Kijk ook eens naar de speciale arrangementen. Zelfs te combineren met arrangementen in onze B&B. Met liefde genieten. Met liefde genieten maxyxgenieten

Paal 6

Voor een prachtig uitzicht, en een subliem vakantiegevoel gaan wij naar Paal 6 op het strand. Persoonlijk vind ik het niet zo erg belangrijk wat je er kunt eten en of drinken, de sfeer in dit restaurant is gewoon zeer prettig en het uitzicht wonderschoon. Toch serveren ze er overheerlijke en bijzondere gerechten die je zeker eens moet gaan proeven. Het lijkt wel alsof ik er geen genoeg van kan krijgen, maar juist in de winter is dit restaurant ook bijzonder!

Ed 18 maxyxgenieten

Op loopafstand kan er Chinees, Italiaans, Amerikaans en Frans gegeten worden.

In Julianadorp is er voor elke smaak wel een restaurant en voor meerdere dagen voldoende afwisseling om niet verveeld te raken. Het is zeker aan te raden om daar eens een keertje te gaan eten.

Niet direct heel dichtbij maar zeer zeker de moeite waard om een stukje voor te rijden, of misschien wel op de heen of terugreis naar onze B&B:

Ed 10 maxyxgenieten

De Basalt in Den Oever

Dit restaurant de Basalt is gespecialiseerd in verse vis.  Dat kan haast niet anders want het is gelegen in de haven van Den Oever en gelegen op een steenworp afstand van de visafslag. Natuurlijk hebben ze ook heerlijke andere gerechten. Maar als je van vis houd moet je hier zeker naar toe. Wij hebben daar laatst nog een overheerlijk sliptong gegeten. De ambiance is heel gezellig en de haven van Den Oever is leuk om te zien.  Met een overheerlijk wijntje wegdromen. rode wijn in Julianadorp maxyxgenieten

‘ t Veerhuis Lands end

Als je een dagje gaat fietsen, en je fiets zo door de duinen, over de dijk naar de Texelse boot, kom je aan bij ‘t Veerhuis Lands End. Waar je een prachtig uitzicht hebt over de zee richting Texel. Zeker de moeite waard om daar de lunch te gebruiken. Ik ben er zeker van dat je dan voldoende energie hebt om nog een heel stuk door Den Helder te fietsen om de mooie historie van deze stad te ontdekken.

Ook hier is een skala aan bijzondere restaurantjes en terrasjes waar je super leuk kunt zitten en heerlijk kunt eten. Maar voor ons springen de bovenstaande heerlijkheden er uit. Ga het ook eens proberen en laat eens weten hoe je het hebt gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.