De kopjes van de “bollekes” steken al boven de grond

” Bollekes” in Julianadorp aan zee

Enige jaren geleden wandelde ik met mijn vriendin ergens in Nederland. Ze vroeg mij of ik een “bolleke” wilde. Ik keek haar onderzoekend aan en zag dat ze een klein doosje met kleine ronde snoepjes in haar hand had. En ja natuurlijk wil ik wel een “bolleke” .

En tot op de dag van vandaag moet ik elke jaar omstreeks deze tijd altijd aan haar denken. Dan zie ik om mij heen de kopjes van de bollen al boven de aarde uitpiepen. De kopjes van de “bollekes”. Julianadorp aan zee ontluikt maxyxgenieten

Elk jaar word ik er blij van als de eerste gekleurde puntjes, die eerste kopjes naar boven steken. De kopjes van de ” bollekes”.

En zeg nou zelf, ze zien er toch uit als “snoepjes”? Zomer zoet. En dit zijn dan nog maar de eerste tekenen van een nieuw voorjaar in Julianadorp aan zee. Je kunt er op wachten dat er een explosie zal zijn van kleuren in het veld. Krokussen en Narcissen dienen zich als eerste aan maar nog weken gaan we genieten.

narcissen 2019 maxyxgenieten

Genieten van de bloemen langs de kust van Julianadorp

Wij als bewoners van Julianadorp genieten al ons hele leven van deze, steeds weer terugkerende, voorbode van de lente. Vele gasten bezoeken Julianadorp om dit wonderschone spektakel te aanschouwen. Want je kunt het echt wel een spektakel noemen.

Ik kan jullie verklappen dat die “bollekes”, die “snoepjes” straks ook nog eens heerlijk gaan geuren. Als je niet van wandelen of fietsen zou houden dan weet ik zeker dat je dit in deze tijd met plezier zult gaan doen. De hyacinten zijn een waar genoegen voor je neus. En natuurlijk ook voor je ogen. Je hele lijf wordt vrolijk van de kleuren en natuurlijk ook omdat het voorjaar in aantocht is. De zon staat al vaak aan de hemel en we hebben al regelmatig een prachtige zonsondergang. Julianadorp is niet alleen mooi op het strand maar zeker ook aan de andere kant van de duinen. Kom gerust eens langs om de zoete geur van deze “bollekes” op te snuiven.

Kijk ook eens op onze website naar leuke aanbiedingen in dit jaargetijde. Of misschien doe je zoveel inspiratie op dat je een schilder workshop wilt volgen bij Elly Kroon Doolaard. Zij geeft op 4 en 25 mei zeer leuke workshops en je gaat gegarandeerd met een leuk schilderij naar huis.

Ik zeg, tot gauw….anders mis je echt iets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.