De blauwe vlag!

De blauwe vlag worden elk jaar toegekend aan schone stranden. De eisen voor schone stranden zijn heel erg streng en worden elk jaar strenger. Schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Voor de gasten van B&B MaxYxgenieten is dit een goed gevoel.

Dus lees ik met trots in ons plaatselijk weekblad het volgende artikel dat ik jullie niet wil onthouden:

 

Blauwe Vlag 2019 voor stranden Duinoord, Zandloper en Julianadorp aan Zee en jachthavens Willemsoord, KMJC Den Helder en WSC Breewijd

DEN HELDER Namens de Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) heeft de strandmanager, Ruud Koelwijn, de Blauwe Vlaggen voor de stranden in ontvangst genomen.

“Elk jaar zijn we erg trots op de Blauwe Vlaggen”, zegt voorzitter Jan Roelofsen van de Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN). Jaarlijks worden de eisen door de internationale jury wat aangescherpt, dus het is altijd weer inspelen op deze eisen en een erkenning van de kwaliteit van onze stranden. De stranden en jachthavens investeren samen met de gemeente Den Helder in een kwalitatief goed product waarbij duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormt daarbij een goed instrumentarium. Iedereen binnen deze bedrijven weet waar hij of zij aan toe is”. Wij zijn weer enorm blij met deze Blauwe Vlaggen “goed voor de uitstraling van onze stad en goed voor de kwaliteit van het toeristische product”.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 181 Blauwe Vlaggen toegekend, 124 jachthavens en 57 stranden. Drie jachthaven en 3 stranden van Den Helder ontvingen dit keurmerk
vandaag in Ouddorp aan Zee. De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of men nog aan de vereisten voldoet. “Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk.

Dat een onafhankelijke organisatie naar ons kijkt en onze stranden en jachthavens Blauwe Vlag certificering waard vindt”, zegt Jan Roelofsen, voorzitter van de Stichting Strandexploitatie Noordkop. “We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij we duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormen daarbij een goed instrumentarium. Zowel bij de SSN als de jachthavens weet iedereen wat we ervoor moeten doen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.