Blog

Vandaag is het Zondag

Normaal een dag om je te vermaken in de natuur, Ik hou van de natuur. Het geeft je ruimte in je longen, meer ruimte in je gevoel maar vooral ruimte in je hoofd. Je kunt na een paar uurtjes natuur gewoon weer helderder nadenken, je voelt dat je gevoel ook weet beter gaat zitten. Je kunt er weer even tegenaan. De zondag is daar voor gemaakt.

De natuur is voor mij helend, voor die dagelijkse beslommeringen en stress. Je voelt het bijna letterlijk als nieuwe knopjes van de narcissen zich de grond uit werken. Mijn hart maakt dan altijd een sprongetje. En ik krijg er zelfs soms kippenvel van. Maar niet alleen de ontluikende lente maakt mij blij. Al is dat altijd een teken van een nieuw avontuur…..wat de zomer voor mij toch elk jaar weer is. Onze meeste gasten komen in de zomer. En in de lente bedenk ik dan de leuke dingen die we aan kunnen bieden in de toesnellende zomer. Maar deze keer is het anders…… worden we gedwongen terug te keren bij ons zelf. Daarom neem ik jullie vandaag mee op mijn tocht door de natuur om mij heen as ik gewoon thuis ben, en wat mijn gasten zouden kunnen zien als ze hier zijn, maar ook de natuur op onze eigen reizen.

Vandaag is het zondag 22 maart 2020

Ik word wakker en hoor een eend in de vijver landen….. ik gooi de openslaande deuren van de slaapkamer wijd open en de hond vliegt naar buiten. Een staalblauwe hemel kijkt me aan en een koude bries vliegt naar binnen langs mijn gezicht. Ik trek de dekens omhoog, het is kouder dan ik verwachtte.

Ik mijmer nog even verder en geniet ervan dat de zon schijnt ondanks de temperatuur van 4 graden Celcius. Ik sta op, neem een douche en ik ruik in de keuken de geur van vers gezette koffie. Mijn lief heeft de hond al uitgelaten en maakt nu ontbijt.

We eten en rommelen wat in huis. Ik werp een blik op internet en word daar niet vrolijk van. En als het beddengoed van de B&B schoon gewassen en gestreken in de kast ligt,

stappen wij op de fiets. We kunnen niemand bezoeken want we proberen overal afstand van te houden. Ik ruik de jonge geur van narcissen al op grote afstand en er loopt een rilling langs mijn rug….. de lente is aangekomen.

We fietsen eerst tegen wind, die best stevig is en voegt voor tranen over mijn wangen. Maar het voelt al bevrijdend….Langs de nieuw aangelegde woonwijk, waar wij ons verbazen dat sommige huizen wel heel dicht op elkaar staan, fietsen we door … al was het maar om een paar kilometers te maken in dit prachtige lenteweer.

Lees verder “Vandaag is het Zondag”

Kunstzinnig is zinnig…

Inleiding

De gasten van onze B&B Maxyxgenieten spreken allemaal over de kunstzinnigheid in onze B&B. De gastvrouw, ik dus, schildert al geruime tijd en heb daarvoor verschillende cursussen gevolgd. Hoe is dat zo gekomen en waar het het mij gebracht.

Op de lagere school vond ik tekenen al een heel leuk vak, en omdat ik het leuk vond lukte het ook nog bijna altijd. Ik had dus een goed cijfer op mijn rapport voor tekenen. Tijdens het voortgezet onderwijs moest ik een keuze maken voor een bepaald beroep. Maar wat weet je als je 14 bent. NIETS, in elk geval niets over wat je de rest van je leven zou willen gaan doen om een boterham te verdienen. En als je het al zou bedenken dat je dit wilt bereiken met het maken van schilderijen dan waren je ouders faliekant tegen. Daar was toch geen droog brood mee te verdienen.

Nadat ik gestart was met werken op een accountantskantoor heb ik een opleiding gevolgd voor etaleur, in die tijd hete dat nog etaleuse. Ik voelde me als een vis in het water en ontwierp de meest leuke etalages. Ik mocht mee met een plaatselijke etaleur die mij de kneepjes van het vak leerde. Maar hij vertelde mij tegelijkertijd dat het een moeilijk beroep was. De meeste winkeliers waren niet van plan veel geld uit te geven voor een etalage. Je zult wel begrijpen dat mijn droom in duigen viel. Weg creativiteit. En na het accountantskantoor ging ik werken bij Defensie. Nou niet direct een creatieve werkgever.

Olieverf

In mijn vrije tijd nam ik de eerste schilderlessen. Ik start met de techniek van olieverf. Ik maakte in die tijd niet de mooiste schilderijen maar ik raakte wel bekent met de verf. Ik leerde ook ” nat in nat” te schilderen. De resultaten waren niet geweldig. Al vond ik de techniek wel heel aantrekkelijk. Maar na 2 jaar werd het tijd voor iets nieuws.

Aquarel

Ik stapte over naar het aquarel. Ik raakte geheel in de ban van het aquarelleren en kreeg geweldig goed les van een gedreven schilderes uit Den Helder. Ik heb jaren les gehad. En eigenlijk had ik die les niet meer nodig maar het was wel een stok achter de deur. Ik moet zeggen dat ik niet onverdienstelijke schilderwerkjes heb gemaakt met deze techniek. Ik heb er een aantal in laten lijsten en deze hangen nog altijd in onze B&B.

Acryl

Na een aantal jaren kwam ik in contact met een medestudent uit de tijd dat ik op les zat voor aquarel. Deze vrouw had de kunstacademie gevolgd en was nu zelf een atelier begonnen. Ik ben bij haar op les gegaan en heb daar jaren geschilderd. Wat een plezier heb ik daar uitgehaald. Wat een ontspanning gaf het mij.

lekker kwetteren in acryl

Zinnig

In dat opzicht kan ik dus zeggen dat het bezig zijn met het maken van kunst, in welke vorm dan ook, en of je er nu geweldig goed in bent, het je werk wordt of gewoon voor de hobby bezig bent, het is echt ZINNIG. Heerlijk je verstand op nul zetten, nergens meer aan denken en druk zijn met een creatie. Ik kan het iedereen aanraden, ook al zeggen heel veel mensen dat ze niet kunnen schilderen. GA HET GEWOON EENS DOEN!

Workshops

In al die jaren heb ik naast de verschillende cursussen ook de nodige workshops gevolgd. Niet alleen voor schilderen maar voor vele andere creatieve bezigheden als bloemschikken of bezig zijn met klei. Eigenlijk vind ik alles veel te leuk en zou ik nog een leven moeten leven om alles wat ik leuk vind nog eens te gaan doen. Al jaren droom ik ervan om zelf eens een schilder workshop te gaan geven, maar het ontbreekt me gewoon aan tijd.

Combinatie arrangementen

Sinds enige tijd hebben we een leuke B&B, met  eigenlijk alleen maar zeer leuke gasten. Die allemaal praten over de kunstzinnigheid van onze B&B. Dus heb ik besloten een aantal arrangementen te maken in combinatie met het kunnen volgen van een workshop bij onze plaatselijke schilderes die zeer mooi kan schilderen en hele leuke workshops geeft. Ik moet zeggen dat die workshops niet heel goedkoop zijn, maar ze zijn zeer compleet en je hoeft niets mee te nemen. Uiteindelijk ga je met een leuk werkstuk naar huis.

Het is het geld waard!

Wat is geld ten opzichte van een ontspannen lijf, wat is geld ten opzichte van een ontspannen geest? Natuurlijk kan ik jullie niet dwingen om ook eens te gaan schilderen maar ik weet zeker dat heel veel van jullie na afloop zullen zeggen: ” dat het zo ontspannend zou zijn had ik niet verwacht”.

Kijk om je heen, we worden allemaal geconfronteerd met de schaduwzijde van het leven. Wacht niet tot morgen met het ophangen van jou slingers,  start vandaag. Boek een heerlijk arrangement in onze mooie B&B en volg een geweldige workshop bij Elly Doolaard-Kroon. Kijk op haar webshop of op haar FB pagina.

En als dit helemaal niet je ding is, volg dan zelfstandig een kunstzinnige workshop…. het is echt ZINNIG voor lichaam en geest. Je wordt er weer mens van.

Onderstaand schilderij is geschilderd door Elly Doolaard-Kroon

Workshop

Babykamer
Zowel muurschildering als wiegje eigen creatie.

De blauwe vlag!

De blauwe vlag worden elk jaar toegekend aan schone stranden. De eisen voor schone stranden zijn heel erg streng en worden elk jaar strenger. Schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Voor de gasten van B&B MaxYxgenieten is dit een goed gevoel.

Dus lees ik met trots in ons plaatselijk weekblad het volgende artikel dat ik jullie niet wil onthouden:

 

Blauwe Vlag 2019 voor stranden Duinoord, Zandloper en Julianadorp aan Zee en jachthavens Willemsoord, KMJC Den Helder en WSC Breewijd

DEN HELDER Namens de Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) heeft de strandmanager, Ruud Koelwijn, de Blauwe Vlaggen voor de stranden in ontvangst genomen.

“Elk jaar zijn we erg trots op de Blauwe Vlaggen”, zegt voorzitter Jan Roelofsen van de Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN). Jaarlijks worden de eisen door de internationale jury wat aangescherpt, dus het is altijd weer inspelen op deze eisen en een erkenning van de kwaliteit van onze stranden. De stranden en jachthavens investeren samen met de gemeente Den Helder in een kwalitatief goed product waarbij duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormt daarbij een goed instrumentarium. Iedereen binnen deze bedrijven weet waar hij of zij aan toe is”. Wij zijn weer enorm blij met deze Blauwe Vlaggen “goed voor de uitstraling van onze stad en goed voor de kwaliteit van het toeristische product”.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 181 Blauwe Vlaggen toegekend, 124 jachthavens en 57 stranden. Drie jachthaven en 3 stranden van Den Helder ontvingen dit keurmerk
vandaag in Ouddorp aan Zee. De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of men nog aan de vereisten voldoet. “Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk.

Dat een onafhankelijke organisatie naar ons kijkt en onze stranden en jachthavens Blauwe Vlag certificering waard vindt”, zegt Jan Roelofsen, voorzitter van de Stichting Strandexploitatie Noordkop. “We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij we duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormen daarbij een goed instrumentarium. Zowel bij de SSN als de jachthavens weet iedereen wat we ervoor moeten doen”.

De kopjes van de “bollekes” steken al boven de grond

” Bollekes” in Julianadorp aan zee

Enige jaren geleden wandelde ik met mijn vriendin ergens in Nederland. Ze vroeg mij of ik een “bolleke” wilde. Ik keek haar onderzoekend aan en zag dat ze een klein doosje met kleine ronde snoepjes in haar hand had. En ja natuurlijk wil ik wel een “bolleke” .

En tot op de dag van vandaag moet ik elke jaar omstreeks deze tijd altijd aan haar denken. Dan zie ik om mij heen de kopjes van de bollen al boven de aarde uitpiepen. De kopjes van de “bollekes”. Julianadorp aan zee ontluikt maxyxgenieten

Elk jaar word ik er blij van als de eerste gekleurde puntjes, die eerste kopjes naar boven steken. De kopjes van de ” bollekes”.

En zeg nou zelf, ze zien er toch uit als “snoepjes”? Zomer zoet. En dit zijn dan nog maar de eerste tekenen van een nieuw voorjaar in Julianadorp aan zee. Je kunt er op wachten dat er een explosie zal zijn van kleuren in het veld. Krokussen en Narcissen dienen zich als eerste aan maar nog weken gaan we genieten.

narcissen 2019 maxyxgenieten

Genieten van de bloemen langs de kust van Julianadorp

Wij als bewoners van Julianadorp genieten al ons hele leven van deze, steeds weer terugkerende, voorbode van de lente. Vele gasten bezoeken Julianadorp om dit wonderschone spektakel te aanschouwen. Want je kunt het echt wel een spektakel noemen.

Ik kan jullie verklappen dat die “bollekes”, die “snoepjes” straks ook nog eens heerlijk gaan geuren. Als je niet van wandelen of fietsen zou houden dan weet ik zeker dat je dit in deze tijd met plezier zult gaan doen. De hyacinten zijn een waar genoegen voor je neus. En natuurlijk ook voor je ogen. Je hele lijf wordt vrolijk van de kleuren en natuurlijk ook omdat het voorjaar in aantocht is. De zon staat al vaak aan de hemel en we hebben al regelmatig een prachtige zonsondergang. Julianadorp is niet alleen mooi op het strand maar zeker ook aan de andere kant van de duinen. Kom gerust eens langs om de zoete geur van deze “bollekes” op te snuiven.

Kijk ook eens op onze website naar leuke aanbiedingen in dit jaargetijde. Of misschien doe je zoveel inspiratie op dat je een schilder workshop wilt volgen bij Elly Kroon Doolaard. Zij geeft op 4 en 25 mei zeer leuke workshops en je gaat gegarandeerd met een leuk schilderij naar huis.

Ik zeg, tot gauw….anders mis je echt iets.

De zee, de lucht en de zeelucht

de zee, lucht en zeelucht MaxYxgenieten

De Zee, de lucht en de zeelucht

De zee in onlosmakelijk verbonden met de lucht. Tenminste dat is mijn beleving. Omdat er aan de kust ook altijd wel wat wind staat is het aan de kust heel vaak minder bewolkt dan in de rest van Nederland. De willen worden min of meer weggeblazen naar de binnenlanden. Natuurlijk zijn hier wel wolken, maar meestal verdwijnen die in noord-oostelijke richting. Dit geeft boven de zee prachtige vergezichten.  Die elke minuut weer anders zijn. Ik kan er elke dag nog van genieten.

De zee en de lucht is ook verbonden met de zeelucht, wij als bewoners bij de zee hebben dat niet altijd meer in de gaten. Maar onze gasten praten er over. Zij ruiken de zee, of de zeelucht. Ze proeven de zee aan hun lippen en voelen de zee aan hun haar. Niet voor niets zijn er tal van producten ontwikkeld om na te bootsen dat je aan zee bent geweest. Niet iedereen heeft het geluk om naast de zee geboren te zijn. Zo ken ik verschillende haarproducten, of badzout, luchtverfrissers, scrub-producten en nog veel meer producten om je het idee te geen dat je aan zee bent.

 

Zintuigen en de zee zintuigen en de zee MaxYxgenieten

Ruiken, proeven, zien, horen en voelen. Iedereen heeft er wel beeld bij hoe de zee zal proeven. We weten immers dat deze zout is. Dan zal de zee ook wel zoutig ruiken? Om de zee te zien moeten de meesten van ons best wel een stukje reizen, dus kennen de meeste mensen de zee van filmbeelden of van plaatjes. Zij weten eigenlijk niet hoe het is om de zee in het echt te beleven. Want ja de zee is een beleving. Een beleving waar je alle zintuigen bij gebruikt om je zielgelukkig te gaan voelen. Ook al zijn er mensen die beweren dat ze van de bossen houden, worden de meeste mensen gelukkig aan zee.

En ik kan daar over meepraten. Ik woon er mijn hele leven al naast. Dan zou je denken dat zoiets als gewoon ervaren wordt, maar niets is minder waar. Het water wan de zee inspireert altijd en iedereen. Of je nu happy bent of intens verdrietig, de zee geeft je vreugde, innerlijke rust, bezinning, kracht en het doet wat met ons mensen. ontspanning aan zee MaxYxgenieten

Gevoel is een ongrijpbaar iets en voor iedereen verschillend, Wat bij de een een koude rilling veroorzaakt geeft bij een ander het gevoel van een warme deken. Het ligt natuurlijk ook in wat voor een stemming je bent. Maar op de een of de andere manier geeft de zee ieder mens wel een bepaald gevoel.

 

Als je dat nog nooit hebt ervaren raad ik je aan om deze ervaring eens op te gaan zoeken. Ga naar zee.

 

 

 

de weg er naar toe MaxYxgenieten

Obstakels

Er is altijd wel iets te bedenken waarom je geen tijd hebt om te genieten van de natuur. En in dit geval van de zee. Maar nu men beweerd dat het bewezen is dat de zeelucht gezond is, kan je geen excuus meer hebben. Als wisten wij natuurlijk al lang dat de zee gezond is. Vroeger werden mensen met luchtwegproblemen naar de zee gestuurd. Of wat te denken van huidproblemen. Maar bovenal is de zee goed voor je ziel. Het DOET echt wat met je lichaam en geest. Vele schrijven er over. En ik zou er een boek over kunnen schrijven. Ik zie echt geen obstakels meer om geen tijd vrij te maken om de zee met regelmaat van de klok in te passen in je leven.

 

 

geniet samen MaxYxgenieten

 

Trek de stoute schoenen uit

Ervaar het zelf, kom wandelen langs de waterlijn, of fietsen door de duinen en snuif de zilte zeelucht naar binnen. Stel niet meer uit tot morgen. Want de zee is het hele jaar geweldig. ruisende golven MaxYxgenietenRuig en onstuimig MaxYxgenieten

Verzin een hobby die je niet kunt doen aan zee, paardrijden, wandelen, yoga, schilderen, beach volleybal, fietsen, zwemmen, varen, vliegeren, zeilen, surfen, en zandkastelen bouwen! Maar bovenal genieten. Genieten met een grote G. Dat is goed voor je ziel. De wetenschappers kunnen er over schrijven wat ze willen, en het is prachtig dat zij ook gaan bewijzen dat de zee, de lucht en de zeelucht een helende werking hebben, wij weten het al ons hele leven. En ik kan je zeggen HET WERKT!

 

Zien wij je ook dit jaar?

zien we je in 2019 MaxYxgenieten

De leukste restaurantjes in Julianadorp (e.o.)

Keuze genoeg!

Desert Stoom Maxyxgenieten

Al vanaf mijn jeugd woon ik in Julianadorp. Toen het nog een dorpje was!

Het heeft altijd al wel een aantal goede restaurantjes gehad, die in de loop der jaren veranderde van eigenaar. Ik heb ze zien komen en gaan. Toch zijn er een paar die er voor mij uitspringen. De sfeer is er bijzonder, het eten is er verrukkelijk en de bediening perfect. Dat zijn de plekken waar wij zelf dan ook het meest naar toe gaan.

Effe in het dorp

Voor een heerlijke maaltijd, goed verzorgd in een leuke omgeving met vriendelijk personeel gaan wij graag naar “Effe” in het dorp. Even gastvrij genieten van een culinaire belevenis. Kijk eens op de menukaart voor een overheerlijk gerecht en een lekker drankje. En niet alleen in de zomer, want ook in de winter is het er super gezellig. Kijk ook eens naar de speciale arrangementen. Zelfs te combineren met arrangementen in onze B&B. Met liefde genieten. Met liefde genieten maxyxgenieten

Paal 6

Voor een prachtig uitzicht, en een subliem vakantiegevoel gaan wij naar Paal 6 op het strand. Persoonlijk vind ik het niet zo erg belangrijk wat je er kunt eten en of drinken, de sfeer in dit restaurant is gewoon zeer prettig en het uitzicht wonderschoon. Toch serveren ze er overheerlijke en bijzondere gerechten die je zeker eens moet gaan proeven. Het lijkt wel alsof ik er geen genoeg van kan krijgen, maar juist in de winter is dit restaurant ook bijzonder!

Ed 18 maxyxgenieten

Op loopafstand kan er Chinees, Italiaans, Amerikaans en Frans gegeten worden.

In Julianadorp is er voor elke smaak wel een restaurant en voor meerdere dagen voldoende afwisseling om niet verveeld te raken. Het is zeker aan te raden om daar eens een keertje te gaan eten.

Niet direct heel dichtbij maar zeer zeker de moeite waard om een stukje voor te rijden, of misschien wel op de heen of terugreis naar onze B&B:

Ed 10 maxyxgenieten

De Basalt in Den Oever

Dit restaurant de Basalt is gespecialiseerd in verse vis.  Dat kan haast niet anders want het is gelegen in de haven van Den Oever en gelegen op een steenworp afstand van de visafslag. Natuurlijk hebben ze ook heerlijke andere gerechten. Maar als je van vis houd moet je hier zeker naar toe. Wij hebben daar laatst nog een overheerlijk sliptong gegeten. De ambiance is heel gezellig en de haven van Den Oever is leuk om te zien.  Met een overheerlijk wijntje wegdromen. rode wijn in Julianadorp maxyxgenieten

‘ t Veerhuis Lands end

Als je een dagje gaat fietsen, en je fiets zo door de duinen, over de dijk naar de Texelse boot, kom je aan bij ‘t Veerhuis Lands End. Waar je een prachtig uitzicht hebt over de zee richting Texel. Zeker de moeite waard om daar de lunch te gebruiken. Ik ben er zeker van dat je dan voldoende energie hebt om nog een heel stuk door Den Helder te fietsen om de mooie historie van deze stad te ontdekken.

Ook hier is een skala aan bijzondere restaurantjes en terrasjes waar je super leuk kunt zitten en heerlijk kunt eten. Maar voor ons springen de bovenstaande heerlijkheden er uit. Ga het ook eens proberen en laat eens weten hoe je het hebt gevonden.

Het strand van Julianadorp

Voor mij zo gewoon!

Maar is het wel zo gewoon?

Het strand van Julianadorp is een van de schoonste stranden van Nederland. Maar ik woon al mijn leven in Julianadorp of in Julianadorp aan zee. Dus ga ik al vanaf klein kind naar het strand. En is het de gewoonste zaak van de wereld. Je springt op je fiets en gaat naar het strand. Het is zo dichtbij dat je er niet eens veel moeite voor hoeft te doen. En vaak zijn de dingen die onder je neus liggen zo vanzelfsprekend dat je de schoonheid er niet meer van ziet.

Ed 14 maxyxgenieten
Zonsondergang bij Julianadorp aan Zee

Waardering groeit met de jaren

Als klein kind ging ik met vriendinnen naar het strand. In die tijd was het nog niet zo druk met vakantiegangers. Ik weet nog wel dat ik een vriendinnetje had die haar ouders in de zomer naar het “achterhuis” verhuisde omdat het gewone woonhuis werd verhuurd aan een Duitse familie.

Bij ons thuis was dat niet zo gewoon dus ik vond het daar dan ook erg bijzonder. Maar het was er reuze gezellig met die vakantiegangers in hun huis. Als er een gast jarig was werd er getrakteerd op taart. En de Duitse vakantiegangers keken niet op een taartje meer of minder. De schotel met taartjes bleef gewoon een paar uur op tafel staan. En als je wilde nam je gewoon nog een gebakje.

Wij speelden met elkaar op het strand van Julianadorp en zwommen in de zee. Je wist dat je niet ver de zee in moest. Dat was er met de paplepel ingebracht. De zee is gevaarlijk als je er te diep in ging. Dus dat deden we ook niet. In die tijd was er nog geen strandwacht. Maar we hadden de grootste lol op het strand.

Naarmate ik ouder werd ging ik er steeds meer de schoonheid van inzien. De schoonheid van het strand van Julianadorp. Want ja in onze omgeving zijn vele mogelijkheden om het strand op te gaan. Je kunt kiezen waar je het liefste wilt verblijven. Waar ik als kind steeds de opgang koos van de opgang het dichts bij huis, werd ik op latere leeftijd selectiever in mijn keuze.

Wat is er zo mooi

Ed 15 maxyxgenieten
Luchtspel

Zeg nou zelf, als je deze lucht ziet spiegelen in het opervlakte van de zee, als je de kleuren ziet veranderen aan de horizon en in het water, dan moet je toch een blij gevoel krijgen. En met het groeien van de jaren is mijn waardering ook gegroeid. En kan ik nu wel spreken van echte liefde. Echte liefde met het strand van Julianadorp. De duinen, het wuivende helm op de toppen van de duinen. Het glooien van de duinen, het prachtig gevormde zand door de wind langs de voeten van de duinen. De waterlijn, de golven, de wind, de schelpen en vergeet vooral niet het zout dat je proeft aan je lippen na een heerlijke strandwandeling. Niet alleen in de zomer heeft het strand van Julianadorp zijn charme. In alle jaargetijden is het strand heerlijk om te zijn.

Wat doet een mens er zoal

Ja wat doe je op het strand van Julianadorp. Eigenlijk kan je het niet bedenken wat je er niet kunt doen. Ikzelf hou enorm van uitwaaien. Uitwaaien in de periode dat de wind het stevigst is. Maar je kunt natuurlijk in elk jaargetijde uitwaaien op het strand van Julianadorp alleen zal het op bepaalde momenten drukker zijn. Maar ook dat is voor sommige  van onze gasten zeer aantrekkelijk. Lekker zonnebaden, en zwemmen in de zomer, een spelletje tennissen of volleyballen. Kuilen graven en zandkastelen bouwen. Je in laten graven in het strand. Het schone witte zand bedekken je voet, je benen, je dijen en uiteindelijk zit je tot je buik aan toe in het strand. Maar nooit zal het zo druk zijn als op de grote stranden langs de kust van Nederland. B&B aan zee maxyxgenieten

De rust van het strand van Julianadorp

Hier op het strand heb je nog plek, plek om je alleen op de wereld te voelen, om samen met vrienden uit te waaien of heerlijk in je eentje de hond uit te laten. Toch zal je op een bloedhete dag in de zomer best nog wel een plekje vinden en hoef je niet handdoek aan handdoek liggen.  Kan je in het voorjaar een heerlijk rit te paard maken of op een zwoele avond met je tenen langs de waterkant lopen en dromen over je toekomst. Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn, maar het kan echt allemaal aan het strand van Julianadorp.

Heb je nu ook zin gekregen in het strand? Boek dan eens een paar dagen in ons mooie vakantieappartement of B&B. Snuif de zilte lucht ook een op!

Bewondering voor een tof wijffie

Zij is een voorbeeld voor mij

Al geruime tijd volg ik een collega gastvrouw. Ik heb haar in mijn vorige Blog’s al een paar keer genoemd. Zij is de gastvrouw van camping de Visser in Zoutelande. Ik volg haar op haar Facebook pagina. kampeerboerin Joyce maxyxgenietenIk ga je uitleggen waarom ik haar zo bewonder. Dit is kampeer boerin Joyce. Ik kwam haar voor het eerst tegen in een Facebook groep van mini campings in Nederland. Omdat wij zelf ook vaak kamperen in Nederland, en haar camping ook aan zee ligt was ik meteen geïnteresseerd. Ik drukte op het knopje “volgen” en daardoor kwamen wekelijks hele leuke dingen uit mijn PC rollen. Ze is open, lekker Nederlands en zit vol met humor. Ze heeft hart voor haar bedrijf en voor haar gasten. In haar geval ook speciale aandacht voor de kleine gasten. Wat ik zo onwijs knap vind is dat ze hele leuke filmpjes maakt en je door middel van deze filmpjes mee neemt over de camping of door het landschap. Ze vertelt dan zo heerlijk over de dingen waarover zij enthousiast is dat ik al zin heb om bij haar te gaan kamperen. Zonder me te verdiepen in de omgeving, en zonder me te verdiepen in de camping heb ik mijn hart verloren aan minicamping de Visser in Zoutelande. Ik moet je zeggen…. ik ben er nog nooit geweest. Maar daar gaat dit jaar zeker verandering in komen.

Ik ga nog veel van haar leren

Ik volg haar dus op Facebook, het is helaas een stuk uit de buurt, dus loop ik niet even bij haar binnen. Anders had ik dat vast en zeker al eens gedaan. Ik wil ook zo ontspannen overkomen, ik wil ook zo leuk vertellen over ons bedrijf. Hoe doet ze dat? Hoe komt ze aan die flair? Ik had al 10 keer bij haar op de stoep gestaan om samen te genieten van een heerlijk kip en ei moment. Dat past zo echt bij de boerderij. kip en ei moment maxyxgenieten

Vergunningen en gemeente besluiten

De camping is helaas in de winter gesloten. Ik heb haar gevraagd hoe dat zo komt. Ik zie n.l. in Zeeland vele camping’ s die open zijn in de winter. En zeg nou eerlijk…. tegenwoordig is er toch geen echt seizoen meer om er op uit te trekken? Mensen worden ouder, en blijven jonger van lijf en leden en zeker van geest. Dus trekken velen er ook op uit als het aan de kust heerlijk waait. Buiten het seizoen dus.

Ze vertelde mij dat de gemeente het niet goed vindt dat de camping het volledige jaar open is. Ondanks dat alle faciliteiten ” winter” proef zijn. Echt bizar als je weet dat er in hetzelfde Zeeland wel andere camping’s open kunnen zijn. En wat mij ook verbaast is, weet de gemeente niet dat toeristen geld in het laatje brengen van de overheid en ondernemers van Zeeland?

Misschien de branche organisatie eens vragen zich hier hard voor te maken, want volgens mij zijn er kampeerders genoeg die ook in de winter op pad willen.

Buiten het zomer seizoen

Deze kampeer boerin trekt zelfs mijn aandacht buiten het seizoen. Zelfs als haar mooie camping gesloten is. Ze neemt me mee naar buiten. De frisse Zeelandse wind voel ik bijna in mijn eigen gezicht. Ze neemt me mee uit wandelen in de verse sneeuw of ik maak kennis met het landschap in de herfst. winterseizoen maxyxgenietenZe deelt leuke ideeën die een eigenaar van een vakantie locatie in de stille periode (als die er zouden zijn) kunnen ondernemen. In haar filmpjes babbelt ze over haar trainingen om een nog betere kampeer boerin te worden. En in mijn ogen lukt haar dat bijzonder goed.

De dagen worden al langer

Vandaag is het 4 januari en de dagen worden alweer langer. Ik kan de tijd niet afwachten dat we richting Zoutelande af zullen reizen. Ik hoop dat we dan tijd hebben, want ja een kampeer boerin is in de zomer heel erg druk, om samen van gedachten te wisselen over het promoten van ons zo geliefde bedrijf.  Wij beide hebben een passie voor onze lievelingsgasten. Al zijn die bij een camping ongetwijfeld anders dan in een B&B. De wijze waarop je het bedrijf promoot is van wezenlijk belang. Tenminste bij de gasten die jouw stijl aanpreken. En ja Joyce, mij spreekt het enorm aan. Ga zo door. Ik volg je nog een tijdje.

Stoere uitjes, ik daag je uit!

Fris en fruitig

Heb je dat ook? Dat het op de eerste dagen van een nieuw jaar voelt of alles opgeruimd is, schoon is en nieuw? Zo’n heerlijk gevoel van een lucht met nieuwe dagen waarin je nieuwe plannen kunt maken.klaar voor de winter maxyxgenieten Net voor de kerstdagen hebben wij hout laten bezorgen om het van de winter heerlijk warm te hebben. zoals je ziet is het netjes opgestapeld. Klaar voor lange winteravonden. fire- in de kachel maxyxgenieten

Op deze avonden verzin ik nieuwe acties en pluis ik internet af om leuke uitjes te vinden  voor onze gasten. De meeste mensen denken dat uitjes alleen maar leuk zijn in de zomer maar echt…. het is ook super leuk om in de winter en of het voorjaar de uitdagingen aan te gaan.

WIE DURFT?

Winter uitjes

Zo zijn er vanaf vandaag t/m zondag 6 januari 2019 de warme winterdagen bij Museum BroekerVeiling. Tijdens de Warme Winterdagen zijn er veel activiteiten voor jong en oud waarin gezelligheid en lekker eten centraal staan. Zo kan je broodjes bakken boven het kampvuur terwijl je luistert naar verhalen over vroeger. Tijdens de warme winterdagen waan je je helemaal in oude tijden. Je wordt omringd door mensen in klederdracht. De smid heeft zijn vuur opgestookt en de visrokerij is druk in bedrijf; het museum leeft! Tijdens je bezoek kun je varen, een groenteveiling bijwonen en de spannende tocht volgen van de tuinbouwproducten van het land tot aan de klant.

Of wat denk je van het volgende uitje! Vanaf vandaag tot 11 januari staat Den Helder in het teken van lichtkunst.

Indrukwekkende lichtobjecten en speciaal voor Den Helder gemaakte lichtkunst zetten de binnenstad en de Oude Rijkswerf Willemsoord in de schijnwerpers . Laat je verwonderen en inspireren en volg de lichtroute dagelijks tussen 17.00 en 22.00 uur,

Boek onze B&B en geniet van de bijzonder uitjes in onze omgeving.

Voorjaar uitjes

Maar ook verderop in het jaar, meer naar het voorjaar toe, zijn er geweldige dingen te doen. Ik daag je uit om een dagje te gaan wadlopen. Ik maak na afloop van dit evenement voor mijn gasten een oerhollandse maaltijd.

Stap op de fiets
Hoge toppen, diepe dalen en ga een dagje uitwaaien in de duinen, op de pedalen over dijken en met de wind mee door de polder. Er zijn hier zoveel fietspaden dat je eigenlijk nooit op de weg zult fietsen. Ervaar hoe vriendelijk en veilig Noord Holland fietst. Fiets vanaf de B&B naar Schagerbrug en neem er een heerlijke lunch voor dat je aan de fietsroute begint.

Start bijvoorbeeld:
Sint Maartenszee knooppunt 37 hoek Zeeweg/Westerduinweg (42 kilometer + 20 km heen en terug naar de B&B)

Knooppunten:
St Maartenszee 37 – 33 – 39 – 22 -73 – 21 – 20 – 46 – 47 – 48 – 45 – 44 – 41 – 32 – 43 – 42 – 38 – St Maartenszee 37

De paden op

Het wandelnetwerk biedt mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland. De verschillende wandelingen lopen door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. Vanaf de Helderse Vallei zijn er verschillende routes van het wandelnetwerk te starten:

De groene Mariëndalroute (2,15 km) is een korte verkenning van deze beboste vallei.
De blauwe Donkere Duinenroute (6,1 km) loopt over de 17e-eeuwse Zanddijk en de zeereep en door het Donkere Duinenbos.
De rode Grafelijkheidsduinenroute (8,72 km) loopt langs de zeereep naar Fort Kijkduin in Huisduinen. Terug via de oostrand van de Grafelijkheidsduinen en het Donkere Duinenbos.
De oranje Koegrasroute (9,4 km) loopt door de bollenvelden van polder Koegras naar strandslag De Zandloper in Julianadorp aan Zee. Terug door de Noordduinen.
De gele Nolletjesroute (11,4 km) brengt u bij de Liniedijk en de groene ravelijn van Fort Dirksz. Admiraal van de Stelling van Den Helder. Verder nog naar de golvende kwelderduintjes of ‘nollen’ bij station Den Helder-Zuid.
De zwarte Helderse Valleiroute (2,63 km) verkent de zuidrand van het duingebied en het aangrenzende natuurgebied Mariëndal.

 Wildpluk wandeling over Wieringen

Deze wandeltocht brengt je vanaf het startpunt in het centrum van Hippolytushoef langs de waddenkust door het zachtglooiende landschap van het voormalige eiland Wieringen. Kijk naar de trekvogels bij het het Normerven, ga terug in de tijd van de Vikingen bij Westerklief en pluk ingrediënten voor een salade of een heerlijke meidoorncrumble. Voor aanvullende ingrediënten kunt u terecht bij de Biologische Boerderijwinkel de Hippolytushoeve . Deze wandelingen worden gehouden in maart/mei en juli/oktober.

Zie ik je binnenkort?

Voel je het nieuwe jaar?

Terug, vooruit en delen!

Tijdens de kerstdagen blikken wij altijd even terug naar het voorbije jaar. Veel is er weer gebeurd, en dat is logisch. Er zijn tenslotte 365 dagen voorbijgevlogen. Trieste dingen als het verlies van geliefden, dingen die oneerlijk aanvoelen. Maar ook hele fijne dingen passeren de revue. Maar zo onder het genot van een drankje en het licht van de kaarsjes uit de boom drinkt dan toch  de frisse geur van het nieuwe jaar door.

En wie kijkt er niet uit naar het nieuwe jaar. Een jaar met 365 vlekkeloze dagen. Een jaar met nieuwe enthousiaste gasten. Die nog nimmer genoten hebben van de verwennerij van onze Bed & Breakfast. Een nieuw jaar om plannen te maken om nog meer te genieten. In elk geval proef ik in de mooie wijn de nieuwe zomer komen. En ik start met het maken van nieuwe plannen voor onze B&B, voor het maken van een nieuw schilderij en dromen over onze plannen om te reizen.

Ook wij maken plannen. En ook onze plannen bestaan uit het voornemen om nog meer te genieten. Omdat het ons zo duidelijk is dat het leven kort is. En wij realiseren ons dat we niet moeten uitstellen. Dus dit jaar gaan we zeker weten naar Camping de Visser in Zoutelande. Natuurlijk vinden wij ook Zeeland geweldig. Het is tenslotte ook aan de kust. En daar ligt onze passie. Maar bovenal gaan we er heen om de gastvrouw te ontmoeten. Zij intrigeert mij al enige tijd en ik wil van haar eens horen hoe zij tegen het nieuwe jaar aan kijkt.

Maak je ook al plannen voor het nieuwe jaar? Ruiken die plannen ook naar net gewassen wasgoed? Of pas gemaaid gras? Ik kan daar zo van genieten. Jij ook? Laat het me weten.