Bewondering voor een tof wijffie

Zij is een voorbeeld voor mij

Al geruime tijd volg ik een collega gastvrouw. Ik heb haar in mijn vorige Blog’s al een paar keer genoemd. Zij is de gastvrouw van camping de Visser in Zoutelande. Ik volg haar op haar Facebook pagina. kampeerboerin Joyce maxyxgenietenIk ga je uitleggen waarom ik haar zo bewonder. Dit is kampeer boerin Joyce. Ik kwam haar voor het eerst tegen in een Facebook groep van mini campings in Nederland. Omdat wij zelf ook vaak kamperen in Nederland, en haar camping ook aan zee ligt was ik meteen geïnteresseerd. Ik drukte op het knopje “volgen” en daardoor kwamen wekelijks hele leuke dingen uit mijn PC rollen. Ze is open, lekker Nederlands en zit vol met humor. Ze heeft hart voor haar bedrijf en voor haar gasten. In haar geval ook speciale aandacht voor de kleine gasten. Wat ik zo onwijs knap vind is dat ze hele leuke filmpjes maakt en je door middel van deze filmpjes mee neemt over de camping of door het landschap. Ze vertelt dan zo heerlijk over de dingen waarover zij enthousiast is dat ik al zin heb om bij haar te gaan kamperen. Zonder me te verdiepen in de omgeving, en zonder me te verdiepen in de camping heb ik mijn hart verloren aan minicamping de Visser in Zoutelande. Ik moet je zeggen…. ik ben er nog nooit geweest. Maar daar gaat dit jaar zeker verandering in komen.

Ik ga nog veel van haar leren

Ik volg haar dus op Facebook, het is helaas een stuk uit de buurt, dus loop ik niet even bij haar binnen. Anders had ik dat vast en zeker al eens gedaan. Ik wil ook zo ontspannen overkomen, ik wil ook zo leuk vertellen over ons bedrijf. Hoe doet ze dat? Hoe komt ze aan die flair? Ik had al 10 keer bij haar op de stoep gestaan om samen te genieten van een heerlijk kip en ei moment. Dat past zo echt bij de boerderij. kip en ei moment maxyxgenieten

Vergunningen en gemeente besluiten

De camping is helaas in de winter gesloten. Ik heb haar gevraagd hoe dat zo komt. Ik zie n.l. in Zeeland vele camping’ s die open zijn in de winter. En zeg nou eerlijk…. tegenwoordig is er toch geen echt seizoen meer om er op uit te trekken? Mensen worden ouder, en blijven jonger van lijf en leden en zeker van geest. Dus trekken velen er ook op uit als het aan de kust heerlijk waait. Buiten het seizoen dus.

Ze vertelde mij dat de gemeente het niet goed vindt dat de camping het volledige jaar open is. Ondanks dat alle faciliteiten ” winter” proef zijn. Echt bizar als je weet dat er in hetzelfde Zeeland wel andere camping’s open kunnen zijn. En wat mij ook verbaast is, weet de gemeente niet dat toeristen geld in het laatje brengen van de overheid en ondernemers van Zeeland?

Misschien de branche organisatie eens vragen zich hier hard voor te maken, want volgens mij zijn er kampeerders genoeg die ook in de winter op pad willen.

Buiten het zomer seizoen

Deze kampeer boerin trekt zelfs mijn aandacht buiten het seizoen. Zelfs als haar mooie camping gesloten is. Ze neemt me mee naar buiten. De frisse Zeelandse wind voel ik bijna in mijn eigen gezicht. Ze neemt me mee uit wandelen in de verse sneeuw of ik maak kennis met het landschap in de herfst. winterseizoen maxyxgenietenZe deelt leuke ideeën die een eigenaar van een vakantie locatie in de stille periode (als die er zouden zijn) kunnen ondernemen. In haar filmpjes babbelt ze over haar trainingen om een nog betere kampeer boerin te worden. En in mijn ogen lukt haar dat bijzonder goed.

De dagen worden al langer

Vandaag is het 4 januari en de dagen worden alweer langer. Ik kan de tijd niet afwachten dat we richting Zoutelande af zullen reizen. Ik hoop dat we dan tijd hebben, want ja een kampeer boerin is in de zomer heel erg druk, om samen van gedachten te wisselen over het promoten van ons zo geliefde bedrijf.  Wij beide hebben een passie voor onze lievelingsgasten. Al zijn die bij een camping ongetwijfeld anders dan in een B&B. De wijze waarop je het bedrijf promoot is van wezenlijk belang. Tenminste bij de gasten die jouw stijl aanpreken. En ja Joyce, mij spreekt het enorm aan. Ga zo door. Ik volg je nog een tijdje.

5 gedachten over “Bewondering voor een tof wijffie

  1. Will zegt:

    Lieve, zoals jij het schrijft over de boerderijcamping maakt me al heel enthousiast om haar te gaan volgen…. en wie weet er een naar toe te gaan.
    Als jij al onder de indruk bent… kan het alleen maar goed zijn.

    Fijne, gelukkig en gezond 2019 Grtjs Will

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.