Blog

Het strand van Julianadorp

Voor mij zo gewoon!

Maar is het wel zo gewoon?

Het strand van Julianadorp is een van de schoonste stranden van Nederland. Maar ik woon al mijn leven in Julianadorp of in Julianadorp aan zee. Dus ga ik al vanaf klein kind naar het strand. En is het de gewoonste zaak van de wereld. Je springt op je fiets en gaat naar het strand. Het is zo dichtbij dat je er niet eens veel moeite voor hoeft te doen. En vaak zijn de dingen die onder je neus liggen zo vanzelfsprekend dat je de schoonheid er niet meer van ziet.

Ed 14 maxyxgenieten
Zonsondergang bij Julianadorp aan Zee

Waardering groeit met de jaren

Als klein kind ging ik met vriendinnen naar het strand. In die tijd was het nog niet zo druk met vakantiegangers. Ik weet nog wel dat ik een vriendinnetje had die haar ouders in de zomer naar het “achterhuis” verhuisde omdat het gewone woonhuis werd verhuurd aan een Duitse familie.

Bij ons thuis was dat niet zo gewoon dus ik vond het daar dan ook erg bijzonder. Maar het was er reuze gezellig met die vakantiegangers in hun huis. Als er een gast jarig was werd er getrakteerd op taart. En de Duitse vakantiegangers keken niet op een taartje meer of minder. De schotel met taartjes bleef gewoon een paar uur op tafel staan. En als je wilde nam je gewoon nog een gebakje.

Wij speelden met elkaar op het strand van Julianadorp en zwommen in de zee. Je wist dat je niet ver de zee in moest. Dat was er met de paplepel ingebracht. De zee is gevaarlijk als je er te diep in ging. Dus dat deden we ook niet. In die tijd was er nog geen strandwacht. Maar we hadden de grootste lol op het strand.

Naarmate ik ouder werd ging ik er steeds meer de schoonheid van inzien. De schoonheid van het strand van Julianadorp. Want ja in onze omgeving zijn vele mogelijkheden om het strand op te gaan. Je kunt kiezen waar je het liefste wilt verblijven. Waar ik als kind steeds de opgang koos van de opgang het dichts bij huis, werd ik op latere leeftijd selectiever in mijn keuze.

Wat is er zo mooi

Ed 15 maxyxgenieten
Luchtspel

Zeg nou zelf, als je deze lucht ziet spiegelen in het opervlakte van de zee, als je de kleuren ziet veranderen aan de horizon en in het water, dan moet je toch een blij gevoel krijgen. En met het groeien van de jaren is mijn waardering ook gegroeid. En kan ik nu wel spreken van echte liefde. Echte liefde met het strand van Julianadorp. De duinen, het wuivende helm op de toppen van de duinen. Het glooien van de duinen, het prachtig gevormde zand door de wind langs de voeten van de duinen. De waterlijn, de golven, de wind, de schelpen en vergeet vooral niet het zout dat je proeft aan je lippen na een heerlijke strandwandeling. Niet alleen in de zomer heeft het strand van Julianadorp zijn charme. In alle jaargetijden is het strand heerlijk om te zijn.

Wat doet een mens er zoal

Ja wat doe je op het strand van Julianadorp. Eigenlijk kan je het niet bedenken wat je er niet kunt doen. Ikzelf hou enorm van uitwaaien. Uitwaaien in de periode dat de wind het stevigst is. Maar je kunt natuurlijk in elk jaargetijde uitwaaien op het strand van Julianadorp alleen zal het op bepaalde momenten drukker zijn. Maar ook dat is voor sommige  van onze gasten zeer aantrekkelijk. Lekker zonnebaden, en zwemmen in de zomer, een spelletje tennissen of volleyballen. Kuilen graven en zandkastelen bouwen. Je in laten graven in het strand. Het schone witte zand bedekken je voet, je benen, je dijen en uiteindelijk zit je tot je buik aan toe in het strand. Maar nooit zal het zo druk zijn als op de grote stranden langs de kust van Nederland. B&B aan zee maxyxgenieten

De rust van het strand van Julianadorp

Hier op het strand heb je nog plek, plek om je alleen op de wereld te voelen, om samen met vrienden uit te waaien of heerlijk in je eentje de hond uit te laten. Toch zal je op een bloedhete dag in de zomer best nog wel een plekje vinden en hoef je niet handdoek aan handdoek liggen.  Kan je in het voorjaar een heerlijk rit te paard maken of op een zwoele avond met je tenen langs de waterkant lopen en dromen over je toekomst. Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn, maar het kan echt allemaal aan het strand van Julianadorp.

Heb je nu ook zin gekregen in het strand? Boek dan eens een paar dagen in ons mooie vakantieappartement of B&B. Snuif de zilte lucht ook een op!

Bewondering voor een tof wijffie

Zij is een voorbeeld voor mij

Al geruime tijd volg ik een collega gastvrouw. Ik heb haar in mijn vorige Blog’s al een paar keer genoemd. Zij is de gastvrouw van camping de Visser in Zoutelande. Ik volg haar op haar Facebook pagina. kampeerboerin Joyce maxyxgenietenIk ga je uitleggen waarom ik haar zo bewonder. Dit is kampeer boerin Joyce. Ik kwam haar voor het eerst tegen in een Facebook groep van mini campings in Nederland. Omdat wij zelf ook vaak kamperen in Nederland, en haar camping ook aan zee ligt was ik meteen geïnteresseerd. Ik drukte op het knopje “volgen” en daardoor kwamen wekelijks hele leuke dingen uit mijn PC rollen. Ze is open, lekker Nederlands en zit vol met humor. Ze heeft hart voor haar bedrijf en voor haar gasten. In haar geval ook speciale aandacht voor de kleine gasten. Wat ik zo onwijs knap vind is dat ze hele leuke filmpjes maakt en je door middel van deze filmpjes mee neemt over de camping of door het landschap. Ze vertelt dan zo heerlijk over de dingen waarover zij enthousiast is dat ik al zin heb om bij haar te gaan kamperen. Zonder me te verdiepen in de omgeving, en zonder me te verdiepen in de camping heb ik mijn hart verloren aan minicamping de Visser in Zoutelande. Ik moet je zeggen…. ik ben er nog nooit geweest. Maar daar gaat dit jaar zeker verandering in komen.

Ik ga nog veel van haar leren

Ik volg haar dus op Facebook, het is helaas een stuk uit de buurt, dus loop ik niet even bij haar binnen. Anders had ik dat vast en zeker al eens gedaan. Ik wil ook zo ontspannen overkomen, ik wil ook zo leuk vertellen over ons bedrijf. Hoe doet ze dat? Hoe komt ze aan die flair? Ik had al 10 keer bij haar op de stoep gestaan om samen te genieten van een heerlijk kip en ei moment. Dat past zo echt bij de boerderij. kip en ei moment maxyxgenieten

Vergunningen en gemeente besluiten

De camping is helaas in de winter gesloten. Ik heb haar gevraagd hoe dat zo komt. Ik zie n.l. in Zeeland vele camping’ s die open zijn in de winter. En zeg nou eerlijk…. tegenwoordig is er toch geen echt seizoen meer om er op uit te trekken? Mensen worden ouder, en blijven jonger van lijf en leden en zeker van geest. Dus trekken velen er ook op uit als het aan de kust heerlijk waait. Buiten het seizoen dus.

Ze vertelde mij dat de gemeente het niet goed vindt dat de camping het volledige jaar open is. Ondanks dat alle faciliteiten ” winter” proef zijn. Echt bizar als je weet dat er in hetzelfde Zeeland wel andere camping’s open kunnen zijn. En wat mij ook verbaast is, weet de gemeente niet dat toeristen geld in het laatje brengen van de overheid en ondernemers van Zeeland?

Misschien de branche organisatie eens vragen zich hier hard voor te maken, want volgens mij zijn er kampeerders genoeg die ook in de winter op pad willen.

Buiten het zomer seizoen

Deze kampeer boerin trekt zelfs mijn aandacht buiten het seizoen. Zelfs als haar mooie camping gesloten is. Ze neemt me mee naar buiten. De frisse Zeelandse wind voel ik bijna in mijn eigen gezicht. Ze neemt me mee uit wandelen in de verse sneeuw of ik maak kennis met het landschap in de herfst. winterseizoen maxyxgenietenZe deelt leuke ideeën die een eigenaar van een vakantie locatie in de stille periode (als die er zouden zijn) kunnen ondernemen. In haar filmpjes babbelt ze over haar trainingen om een nog betere kampeer boerin te worden. En in mijn ogen lukt haar dat bijzonder goed.

De dagen worden al langer

Vandaag is het 4 januari en de dagen worden alweer langer. Ik kan de tijd niet afwachten dat we richting Zoutelande af zullen reizen. Ik hoop dat we dan tijd hebben, want ja een kampeer boerin is in de zomer heel erg druk, om samen van gedachten te wisselen over het promoten van ons zo geliefde bedrijf.  Wij beide hebben een passie voor onze lievelingsgasten. Al zijn die bij een camping ongetwijfeld anders dan in een B&B. De wijze waarop je het bedrijf promoot is van wezenlijk belang. Tenminste bij de gasten die jouw stijl aanpreken. En ja Joyce, mij spreekt het enorm aan. Ga zo door. Ik volg je nog een tijdje.

Stoere uitjes, ik daag je uit!

Fris en fruitig

Heb je dat ook? Dat het op de eerste dagen van een nieuw jaar voelt of alles opgeruimd is, schoon is en nieuw? Zo’n heerlijk gevoel van een lucht met nieuwe dagen waarin je nieuwe plannen kunt maken.klaar voor de winter maxyxgenieten Net voor de kerstdagen hebben wij hout laten bezorgen om het van de winter heerlijk warm te hebben. zoals je ziet is het netjes opgestapeld. Klaar voor lange winteravonden. fire- in de kachel maxyxgenieten

Op deze avonden verzin ik nieuwe acties en pluis ik internet af om leuke uitjes te vinden  voor onze gasten. De meeste mensen denken dat uitjes alleen maar leuk zijn in de zomer maar echt…. het is ook super leuk om in de winter en of het voorjaar de uitdagingen aan te gaan.

WIE DURFT?

Winter uitjes

Zo zijn er vanaf vandaag t/m zondag 6 januari 2019 de warme winterdagen bij Museum BroekerVeiling. Tijdens de Warme Winterdagen zijn er veel activiteiten voor jong en oud waarin gezelligheid en lekker eten centraal staan. Zo kan je broodjes bakken boven het kampvuur terwijl je luistert naar verhalen over vroeger. Tijdens de warme winterdagen waan je je helemaal in oude tijden. Je wordt omringd door mensen in klederdracht. De smid heeft zijn vuur opgestookt en de visrokerij is druk in bedrijf; het museum leeft! Tijdens je bezoek kun je varen, een groenteveiling bijwonen en de spannende tocht volgen van de tuinbouwproducten van het land tot aan de klant.

Of wat denk je van het volgende uitje! Vanaf vandaag tot 11 januari staat Den Helder in het teken van lichtkunst.

Indrukwekkende lichtobjecten en speciaal voor Den Helder gemaakte lichtkunst zetten de binnenstad en de Oude Rijkswerf Willemsoord in de schijnwerpers . Laat je verwonderen en inspireren en volg de lichtroute dagelijks tussen 17.00 en 22.00 uur,

Boek onze B&B en geniet van de bijzonder uitjes in onze omgeving.

Voorjaar uitjes

Maar ook verderop in het jaar, meer naar het voorjaar toe, zijn er geweldige dingen te doen. Ik daag je uit om een dagje te gaan wadlopen. Ik maak na afloop van dit evenement voor mijn gasten een oerhollandse maaltijd.

Stap op de fiets
Hoge toppen, diepe dalen en ga een dagje uitwaaien in de duinen, op de pedalen over dijken en met de wind mee door de polder. Er zijn hier zoveel fietspaden dat je eigenlijk nooit op de weg zult fietsen. Ervaar hoe vriendelijk en veilig Noord Holland fietst. Fiets vanaf de B&B naar Schagerbrug en neem er een heerlijke lunch voor dat je aan de fietsroute begint.

Start bijvoorbeeld:
Sint Maartenszee knooppunt 37 hoek Zeeweg/Westerduinweg (42 kilometer + 20 km heen en terug naar de B&B)

Knooppunten:
St Maartenszee 37 – 33 – 39 – 22 -73 – 21 – 20 – 46 – 47 – 48 – 45 – 44 – 41 – 32 – 43 – 42 – 38 – St Maartenszee 37

De paden op

Het wandelnetwerk biedt mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland. De verschillende wandelingen lopen door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. Vanaf de Helderse Vallei zijn er verschillende routes van het wandelnetwerk te starten:

De groene Mariëndalroute (2,15 km) is een korte verkenning van deze beboste vallei.
De blauwe Donkere Duinenroute (6,1 km) loopt over de 17e-eeuwse Zanddijk en de zeereep en door het Donkere Duinenbos.
De rode Grafelijkheidsduinenroute (8,72 km) loopt langs de zeereep naar Fort Kijkduin in Huisduinen. Terug via de oostrand van de Grafelijkheidsduinen en het Donkere Duinenbos.
De oranje Koegrasroute (9,4 km) loopt door de bollenvelden van polder Koegras naar strandslag De Zandloper in Julianadorp aan Zee. Terug door de Noordduinen.
De gele Nolletjesroute (11,4 km) brengt u bij de Liniedijk en de groene ravelijn van Fort Dirksz. Admiraal van de Stelling van Den Helder. Verder nog naar de golvende kwelderduintjes of ‘nollen’ bij station Den Helder-Zuid.
De zwarte Helderse Valleiroute (2,63 km) verkent de zuidrand van het duingebied en het aangrenzende natuurgebied Mariëndal.

 Wildpluk wandeling over Wieringen

Deze wandeltocht brengt je vanaf het startpunt in het centrum van Hippolytushoef langs de waddenkust door het zachtglooiende landschap van het voormalige eiland Wieringen. Kijk naar de trekvogels bij het het Normerven, ga terug in de tijd van de Vikingen bij Westerklief en pluk ingrediënten voor een salade of een heerlijke meidoorncrumble. Voor aanvullende ingrediënten kunt u terecht bij de Biologische Boerderijwinkel de Hippolytushoeve . Deze wandelingen worden gehouden in maart/mei en juli/oktober.

Zie ik je binnenkort?

Voel je het nieuwe jaar?

Terug, vooruit en delen!

Tijdens de kerstdagen blikken wij altijd even terug naar het voorbije jaar. Veel is er weer gebeurd, en dat is logisch. Er zijn tenslotte 365 dagen voorbijgevlogen. Trieste dingen als het verlies van geliefden, dingen die oneerlijk aanvoelen. Maar ook hele fijne dingen passeren de revue. Maar zo onder het genot van een drankje en het licht van de kaarsjes uit de boom drinkt dan toch  de frisse geur van het nieuwe jaar door.

En wie kijkt er niet uit naar het nieuwe jaar. Een jaar met 365 vlekkeloze dagen. Een jaar met nieuwe enthousiaste gasten. Die nog nimmer genoten hebben van de verwennerij van onze Bed & Breakfast. Een nieuw jaar om plannen te maken om nog meer te genieten. In elk geval proef ik in de mooie wijn de nieuwe zomer komen. En ik start met het maken van nieuwe plannen voor onze B&B, voor het maken van een nieuw schilderij en dromen over onze plannen om te reizen.

Ook wij maken plannen. En ook onze plannen bestaan uit het voornemen om nog meer te genieten. Omdat het ons zo duidelijk is dat het leven kort is. En wij realiseren ons dat we niet moeten uitstellen. Dus dit jaar gaan we zeker weten naar Camping de Visser in Zoutelande. Natuurlijk vinden wij ook Zeeland geweldig. Het is tenslotte ook aan de kust. En daar ligt onze passie. Maar bovenal gaan we er heen om de gastvrouw te ontmoeten. Zij intrigeert mij al enige tijd en ik wil van haar eens horen hoe zij tegen het nieuwe jaar aan kijkt.

Maak je ook al plannen voor het nieuwe jaar? Ruiken die plannen ook naar net gewassen wasgoed? Of pas gemaaid gras? Ik kan daar zo van genieten. Jij ook? Laat het me weten.

Gezellige dagen en Stress

Je weet je vast nog wel te herinneren hoe dat vroeger bij jou thuis ging met de kerstdagen. Mijn vader moest werken en mijn moeder maakte in de weken voorafgaand aan de kerstdagen het huis gezellig. En dan bedoel ik niet zoals dat nu gaat maar gewoon een kerstboom in de kamer met gekleurde versiering en lichtjes, een kerstster voor het raam en in de opening naar de keuken hingen 2 opengevouwen kerstklokken. Van Papier. Een rode en een witte.  De vlammetjes van de kolenkachel, en later de gaskachel, likte aan de glazen ruitjes van het kacheldeurtje. En buiten was het koud. fire- in de kachel maxyxgenieten

Mijn moeder stoofde peertjes en mijn vader deed een rollade in de oven. We aten er aardappeltjes en spruitjes bij. En als dessert had mijn moeder bitterkoekjes pudding gekookt.

Meestal keken we naar het schaatsen op de TV en op tweede kerstdag gingen we met het gezin wandelen langs het strand. En aten we de restjes van de eerste kerstdag of we aten gewoon zuurkool.

Vandaag deed ik de boodschappen voor de aankomende gezellige dagen. Wij zijn gezellig met onze familie bij elkaar. Omdat er nog gewerkt moet worden door enkele familieleden, hebben we afgesproken dat we met elkaar de hapjes voor de door ons omgedoopte ” kerstbrunch ” zullen maken. Zo hoeft niemand echt Stress te hebben want voor deze hapjes hoef je niet uren in de rij bij de slager en /of bakker. Voor de echte hongerlappen maakt mijn zus nog een pannetje nasi. Maar kennelijk is in de rest van Nederland een soort van paniek uitgebroken en zie ik mensen hamsteren alsof er volgende week geen kruimel brood meer te koop is.

Boek eens een stressloos kerstweekeind in Julianadorp aan zee en maak op beide kerstdagen een heerlijke wandeling over ons prachtige strand. Desnoods maak ik voor de tweede kerstdag nog lekker zuurkool.

Lieve wensen voor speciale mensen

December is de maand van lieve wensen. Warme gedachten en vooral ” Vrede op Aarde “ al lijkt dat een utopie. Maar de bedoeling is integer, denk ik.

De brievenbus zit vol met de meest vrolijke kaarten met soms alleen de namen van de afzender maar ook wel eens een persoonlijke boodschap. En nu juist die kaarten spreken mij het meeste aan. Persoonlijke boodschappen zijn zinnen of wensen die speciaal voor de ontvanger bedoeld zijn, Daar heeft de afzender over nagedacht. De ontvanger zat in de gedachte van de afzender. Liefdevol, belangstellend en vriendschappelijk en waardevol.

 

B&B MaxYxgenieten

Wij, van B&B MaxYxgenieten willen onze gasten ook graag persoonlijke wensen sturen. Maar onze gasten zijn bij ons nog niet allemaal bekend. Wij weten wel welke mensen zich bij ons zeer op hun gemak voelen en graag bij ons zijn. Voor die mensen hebben wij lieve wensen opgeschreven. Bij het lezen van deze wensen kom je in de juiste sfeer als je de muziek erbij aan zet.

kerstgroet 2018 maxyxgenieten

Wij

wensen

onze gasten:

Fijne kerstdagen.

Met mensen die je lief zijn.

Geniet samen van elkaars gezelschap.

Van een goed glas wijn of een bijzonder kopje koffie.

En als dan het jaar zijn laatste seconden wegtikt.

Toasten we samen op een gezond 2019.

Dat er een jaar zal komen vol met met gezellige dingen.

Het iedereen voldoende ontspanning zal brengen.

Iedereen veel energie zal opdoen om ons drukke leven aan te kunnen.

Kortom….

Dat je MaxYx zult genieten

Max en Yvonne

 

 

Een zee van tijd

Ken je dat ook, dat je aan het begin van een vrije dag denkt dat je een zee van tijd hebt? Je staat evengoed nog vroeg. Je hebt geen haast. Zet lekker koffie en maak een cracker voor je zelf. Je duikt nog even in een hoekje van de bank om een stukje in de courant te neuzen.

Ineens schrik je op want het is al 9 uur. Je realiseert je dat je nog een hoop werk te doen hebt dus spring je onder de douche en trekt gemakkelijke kleding aan.

Deze dag, met een zee van tijd ,ben je van plan een hoop zaken te realiseren die nog op je lagen te wachten. Een stapel was moet nog gevouwen en er liggen nog lakens om te strijken. Hier en daar zit een naadje los en eigenlijk moet dat nog worden gerepareerd. Je stelt het nog even uit want  die zee van tijd begint al aardig in te dikken. Het is al 11 uur. Over een uurtje moet je met de hond gaan wandelen.

Gelukkig zijn er ook wel zaken afgehandeld. De was ligt gevouwen en gestreken in de kast en de hond is inmiddels uitgelaten. Je hebt toch  wat energie opgedaan tijdens de wandeling en de frisse zeelucht heeft je goed gedaan.

Om half een maak ik thee en neem plaats achter de PC. Er moet nu toch echt wat gedaan worden aan de nieuwe website. Waar was ik ook al weer gebleven? Er moest nog iets met Google. Ik probeer het te optimaliseren en loop tegen wat mooie foto op. Foto’s die de sfeer van mijn B&B typeren.

 

Wintertijd! Heb je juist in de winter een zee van tijd?

wintertijd maxyxgenieten En ondertussen tikken de minuten onder mijn handen weg.

Ik raak verstrikt in een aantal lastige onderwerpen. Een 2de of 3de domeinnaam, een landingspagina, workshops organiseren voor gasten en muziek als achtergrond op de website. Muziek op de website  tja…. Wat vinden jullie? Zou dat leuk zijn? Zal mijn gast dit waarderen?

Inmiddels is de tijd op en moet ik gaan zorgen dat er weer wat te eten komt. Liefde van de man gaat toch grotendeels door de maag. Ik denk er nog even over en hoop dat je mij erbij kunt helpen.

 

 

 

 

Boordevol energie na een weekje genieten

We hebben een relaxte week gehad en weer veel energie opgedaan. Wat kan een mens opknappen van een paar dagen genieten. We vertrokken op vrijdag naar de Duitse grens, zochten en vonden een plek om te slapen.

Een warm ontvangst deed ons werkelijk goed. Als of Jan en Sandra juist op ons zaten te wachten. Dan weet je dat dit voor onze gasten ook heerlijk moet zijn. Wat is er niet fijner om je echt welkom te voelen? Drie dagen hebben we genoten van de prachtige omgeving. Op de fiets hebben we de omgeving verkent en genoten van de natuur. Bij thuiskomst parkeerde we de fietsen bij de speciaal daarvoor ingerichte ” oplaadplek “, want ja we fietsen wel elektrisch! Alles was tip top in orde van fietspomp tot binnenband. Veel aandacht voor wat gasten mogelijk nodig zouden kunnen hebben. Ook het sanitair was heerlijk warm, schoon en zelfs gezellig. Ondanks dat het seizoen over is waren we met 9 stellen. Allemaal mensen die in de winter het avontuur nog opzoeken. Na 3 dagen betalen we en kopen nog wat  grensoverschrijdend smokkelwaar.

Op naar Duitsland waar we een kerstmarkt bezoeken. Heerlijke hapjes en nog lekkerdere drankjes. Het weer is voortreffelijk. En we genieten met volle teugen. Fietsen nog wat in het rond en trekken door om wat vrienden te bezoeken in het zuiden van Nederland.

Altijd heerlijk om lieve vrienden die ver weg wonen te ontmoeten. Het wordt laat en donker! De volgende dag vertrekken we voor een paar laatste dagen in Valkenburg. Wat een geweldig plek en wat een sfeertje. Ook hier weer een bijzonder aardig ontvangst. Het sanitair kan echt warmer. Jammer dat dit dan gelijk blijft hangen in je gedachte. Zo zie je maar, dit soort dingen zijn enorm belangrijk voor gasten. Ook al is dit op een camping….. een wintercamping.

Een “time out”

Voor een perfectionist valt het niet mee om even een time out te nemen. Maar als je echt over genieten wilt schrijven moet je het zelf ook regelmatig  ervaren. Soms moet de batterij even worden opgeladen, dan doe ik inspiratie op en ontspannen mijn hersenen. Dus verzamel ik wat warme truien, gemakkelijke broeken, laarzen en wandelschoenen. Doe morgen nog wat eenvoudige boodschappen en springen we in ons huis op wielen. Naast de ontspanning die deze dagen mij zal brengen ga ik ook genieten van sfeer.kerstsfeer maxyxgenieten Misschien loop ik nog wel tegen iets op wat de sfeer in de B&B zal verhogen met de komende feestdagen in het verschiet. In elk geval ga ik op zoek naar een koekoeksklok…. Maar daar vertel ik later meer over. Lekkernijen, warme dranken, prachtige lichtjes en vonkelende sterren. Ik hoop echt dat ik de kerstman tegen kom.

De website moet even wachten, mijn blog moet even wachten…. want ik ga onthaasten. En kom terug met een koffer vol met inspiratie.

Zichtbaarheid

Mijn verwoede strijd om gevonden te worden gaat maar door. Ik kijk het ene filmpje na het andere filmpje  

genietend van thee maxyxgenietenIk struin Google af om te zoeken naar de juiste instelling om zichtbaar te worden. Maar probeer ondertussen te genieten van een heerlijke mok thee. Buiten regent het dus, zit ik achter mijn pc om uit te vinden hoe jullie mij het liefste zien. Als ik het filmpje bekijk wordt ik natuurlijk al blij want aan 1 voorwaarde voldoe ik al….. ik ben gewoon de beste aanbieding op het gebied van genieten. Slapen kan je overal, en natuurlijk doet elke B&B zijn best om een goed ontbijt te serveren. Niets ten nadele van mijn collega’s. Maar dat intense genieten van pas gemaaid gras op een vroege zomerochtend….. dat krijg je toch niet overal. Mijn gasten weten dat ook te waarderen en komen dan dus ook graag uitwaaien aan zee. Maar nog lang niet iedereen is hier van op de hoogte, en ik wil zo graag delen met gelijkgestemden. Ik wil zo graag laten weten hoe het echte genieten voelt. De wereld is druk en er wordt veel van ons gevraagd. We moeten werken, leuk zijn met de kinderen, mantelzorgen, gezond eten en gezond koken, sporten en eigenlijk moeten we naar de laatste mode gekleed zijn en ons huis moet altijd opgeruimd en sfeervol tonen. Dus even een paar dagen onthaasten kan echt geen kwaad. Soms ben ik daar ook aan toe. Ik duik nog even in mijn technische PC en lees nog even door over Google mijn bedrijf. Kom ineens tot de ontdekking dat ik in mijn domeinnaam geen B&B heb staan. En waarschijnlijk zal mijn gast hier wel op zoeken. Dus snel even een nieuwe domeinnaam aangevraagd. Vanavond maar even prutsen hoe ik die nu in de nieuwe website zet.